fbpx

PCR test i brzi antigenski test dostupni od sada u Poliklinici Analiza Lab

2. veljače 2021.
pcr_blog-1.jpg

Od 2.2.2021. Poliklinika Analiza Lab u rutinskom radu počela je uz serološki test raditi i brzi antigen test na COVID 19 i PCR test čija dostupnost će svima olakšati obvezu testiranja za putovanja, operativne zahvate i sl.

Od početka COVID-19 pandemije razvijena su i koriste se tri osnovna tipa laboratorijskih testova.

  1. SARS-CoV-2 RT-PCR test, je test koji detektira prisutnost ili odsutnost CoV-2 genoma, najčešće u uzorcima obriska nazofarinksa. Pozitivan nalaz označava prisutnost virusnog genoma.

Kada je potrebno napraviti PCR test:

  1. Radi pojave simptoma (suhi kašalj, povišena tjelesna temperatura, gubitak osjeta okusa/mirisa, slabost u mišićima…)
  2. Prilikom putovanja u inozemstvo
  3. Prije operativnog zahvata
  4. Ukoliko ste bili u kontaktu sa zaraženom osobom koja je pozitivna na COVID-19
  5. Prema preporuci liječnika
  6. U slučaju postojanja simptoma bolesti, a negativnog nalaza na brzom antigenskom testu

Plaćanje se može izvršiti kod nas na našoj blagajni , a iz daljine on line.

Naručujete se online mailom na info@poliklinika-analizalab.hr ili telefonski na 01/20 45 515 ili 01/20 45 525.  Priprema prije dolaska na testiranje nije potrebna. Identitet potvrđujete osobnom iskaznicom.

Plaćanje je moguće  izvršiti i avansno, te dokaz o uplati dostaviti mailom na info@poliklinika-analizalab.hr.

Podaci za avansnu uplatu:

Uplatu treba  izvršiti u cijelosti jednokratno na IBAN: HR6023600001102221639.
U opisu plaćanja kod poziva na broj staviti 00 i upisati OIB osobe koja će se testirati, a u opisu treba navesti: RT-PCR testiranje za ”ime/prezime pacijenta” .
Obrazac preuzmite ovdje: OBRAZAC ZA PCR TESTIRANJE

ili popunite Online obrazac za određivanje molekularnog testa (PCR)

OBRAZAC ZA ODREĐIVANJE MOLEKULARNOG TESTA (PCR) IZ OBRISKA SLUZNICE NAZOFARINKSA

(opcionalno / optional)

(opcionalno / optional)

Rezultati testa biti će poslani na navedeni e-mail nakon izvršene uplate. / Test result will be sent to specified email upon payment.

Molimo provjerite da li su svi podaci točni. Nakon što kliknete na gumb "Pošalji" obrazac se automatski šalje na našu email adresu info@poliklinika-analizalab.hr Prilikom testiranja na prijemu isti će Vam se isprintati te biti priložen na potpis.

Suglasan sam da u svrhu određivanja molekularnog testa (PCR) ustupam svoje osobne podatke "Ustanovi za zdravstvenu skrb Analizalab" kako bi mogla obaviti adekvatno testiranje. Poliklinika Analizalab se obvezuje da neće dijeliti/prodavati Vaše podatke trećim stranama, te sukladno zakonu postavljenim od strane Europske komisije za provedbu GDPR regulacije voditi brigu o zaštiti istih. U bilo kojem momentu možete zatražiti brisanje osobnih podataka na info@poliklinika-analizalab.hr

I agree to provide my personal data to the "Analizalab Health Care Institution" for the purpose of determine molecular test (PCR) so that it can perform adequate testing. Poliklinika Analizalab undertakes not to share / sell your data to third parties, and in accordance with the law set by the European Commission for the implementation of GDPR regulations to take care of their protection. At any time you can request the deletion of personal data at info@poliklinika-analizalab.hr

Isti kada popunite i kliknete na pošalji, automatski stiže nama na naš e-mail, a Vama se generira uplatnica sa 2d barkodom ukoliko želite odmah platiti.
Kod samog testiranja na prijemu isti će Vam se isprintati i uručiti na potpis.
Ukoliko ste izvršili uplatu, molimo priložiti potvrdu o istoj na prijemu.

 Cijena testa: 550 kuna

  1. BRZI ANTIGNSKI TEST, je kromatografski imunološki testovi za kvalitativno otkrivanje specifičnih antigena SARS-CoV-2 prisutnih u nazofarinksu.

Ovaj test će dati odgovor na pitanje o postojanju virusnog proteina, antigena (pozitivan test) u uzetom uzorku brisa, ili nepostojanju (negativan test). 

U  slučaju postojanja simptoma bolesti i negativnog  nalaza  na antigen testu ne isključuje se infekcija virusom COVID-19 te se mora učiniti dodatna provjera RT-PCR-om.

Za brzi antigenski test se nije potrebno naručiti. Nalaz je gotov za 1 sat.

Cijena testa: 150 kuna

  1. SEROLOŠKI TESTOVI, su testovi kojima se određuje imate li u svojoj krvi IgG i IgM antitijela na COVID-19/SARS-CoV-2.

Dostupni su kvantitativni (IgG) i kvalitativni testovi (IgG i IgM).

KVALITATIVNIM ODREĐIVANJEM IgM i IgG antitijela u krvi test može pokazati da li ste bili u kontaktu s virusom. U slučaju da ste bili u kontaktu s virusom, najčešće se prvo razvijaju IgM, a zatim IgG antitijela.

Ovim serološkim testiranjem utvrđuje se serumska prisutnost, odnosno odsutnost jednog ili oba antitijela. Tako se omogućuje procijena da li je osoba bila u kontaktu s virusom i radi li se o trenutnom ili ranijem kontaktu , bez obzira na izraženost simptoma COVID-19 infekcije.
Testiranje ima dijagnostičku važnost za ranu detekciju bolesti, za praćenje dinamike bolesti, za epidemiološka istraživanja novog virusa, kao i važnost za mnoge poslodavce kako bi saznali da li im je radna populacija prokužena.

Cijena testa: 300 kuna


KVANTITATIVNI
(brojčani) IgG test namijenjen za detekciju antitijela imunoglobulina klase G (IgG) u serumu ili plazmi na virus COVID-19/SARS-CoV-2. Kvantitativni test se koristi za određivanje IgG antitijela na „spike” regiju „receptor binding domene” SARS-CoV-2 .Ovim serološkim testiranjem utvrđuje se količina IgG antitijela kod osoba za koje se sumnja da su bolovale ili su bile zaražene bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19).
Test se koristi i za praćenje količine IgG antitijela, SARS-CoV- IgG II prije i nakon cijepljenja.

Cijena testa je 250.00 kn

Uvijek se možete testirati, osim u slučaju kada imate neke od simptoma bolesti (povišena tjelesna temperatura, groznica, kašalj, kihanje….).

Ako imate neke od simptoma bolesti preporučuje se naparaviti PCR test iz obriska nazofarinksa, te kontaktirati nadležnog liječnika.

Za serološke testove nije se potrebno naručivati. Nalaz je gotov isti dan.

Na vađenje krvi dođite radnim danima do 17:30 h, subotom do 11:30 h.

Copyright by Analiza Lab 2020. Sva prava pridržana.