Biološki učinci omega-6 masnih kiselina uglavnom su posredovani njihovom pretvorbom u omega-6 eikozanoide koji se vežu na različite receptore koji se nalaze u svakom tkivu tijela.
N-6 masne kiseline koje su važne u humanoj fiziologiji su Linolenska kiselina (18: 2w6), gama-linolenska kiselina (18: 3w6), Dihomo-gama-linolenska kiselina (20: 3w6), Arahidonska kiselina (20: 4w6) Docosatetraenska kiselina (22: 4w6), Eikosadienična kiselina (20: 2w6) i Docosapentaenska kiselina (22: 5w6). Prekomjerne količine omega-6 masti ometaju zdravstvene prednosti omega-3 masti, dijelom zato što se natječu za iste enzime koji ograničavaju brzinu
Visoki udio omega-6 u omega-3 masnoću u prehrani mijenja fiziološko stanje u tkivima prema patogenezi mnogih bolesti: protrombotskih, proupalnih i prokonstrikcijskih.
Vrijeme izdavanja nalaza:3 do 8 dana
OSMOLALNOST Vrijeme izdavanja nalaza:3 do 8 dana